Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΘΕΜΑ: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ-ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΟΠΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ» 21.06.2017





Παρακαλούμε για τις παρακάτω εργασίες συντήρησης στο σχολείο μας.

·         Διαμόρφωση χώρου του σχολείο σε αίθουσα διδασκαλίας για τη φιλοξενία του Γ΄4 τμήματος που δημιουργήθηκε με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης και του Σχολικού Συμβούλου.   Τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων, επισκευή σκάλας κ.λ.π.

Α. Επισκευή και ενίσχυση της ακουστικής της μικροφωνικής (προμήθεια μιας κόρνας), στο προαύλιο χώρο του σχολείου.

Β. Επισημαίνουμε την ανάγκη το υπάρχον στην αίθουσα Η/Υ σύστημα συναγερμού όπως επεκταθεί στα γραφεία Δ/ντή και εκπαιδευτικών, στο κυλικείο, στο χώρο που φιλοξενούνται οι υπολογιστές, στην κεντρική είσοδο και στους διαδρόμους του σχολείου, διότι ο κίνδυνος διάρρηξης του διδακτηρίου μας είναι μεγάλος. 

Γ. Από τη νέα σχολική χρονιά το τμήμα της Πληροφορικής θα κάνει μάθημα στην αίθουσα Πληροφορικής, θα πρέπει άμεσα να γίνει προμήθεια δέκα (10) Η/Υ ώστε να οργανωθεί η αίθουσα. Υπάρχουν έξι (6) απαρχαιωμένοι σε κακή κατάσταση. Το μάθημα μέχρι σήμερα γινόταν με  laptop που μετά από τόσα χρόνια χρήσης τους κάποιοι δε λειτουργούν ή οι υπόλοιποι δεν έχουν πολλά χρόνια ζωής.

Δ. Παρακαλούμε όπως προμηθευτούμε πίνακες λευκού μαρκαδόρου για όλες τάξεις.

Γ. Προμήθεια τριών (3) βιντεοπροβολέων.


ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Δ. Να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσουν τα φωτοβολταϊκά της οροφής του διδακτηρίου, διότι η όποια  καθυστέρηση στη λειτουργία τους αποτελεί απώλεια οικονομικών πόρων για το Σχολείο μας.

Ε. Να επισκευαστεί το  γνωστό χρόνιο πρόβλημα υγρασίας στην οροφή του υπογείου του σχολείου (κάτω ακριβώς από τις τουαλέτες των μαθητών).  Η διαρροή συνεχίζεται σε εντονότερο ρυθμό. 


ΙΒ. Να γίνει επισκευή βεράντας-σκάλας έξω από την αίθουσα εκδηλώσεων, που φαίνεται ότι έχει πάθει καθίζηση και έχει ξεκολλήσει από τον τοίχο του διδακτηρίου. Την αίθουσα που δημιουργήθηκε μετά τη μετατροπή του χώρου εκδηλώσεων σε αίθουσες διδασκαλίας τον προορίζουμε για τη φιλοξενία του Γ4 τμήματος. Ενδεχόμενη πτώση των στηθαίων της είναι ικανή να προκαλέσει τραυματισμό μαθητών! Επισημαίνουμε ότι έχει επισκεφθεί το σχολείο, έχει δει τη βλάβη η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Μισαηλίδου Ελένη και έχει παραδεχθεί την αναγκαιότητα της επισκευής.

ΙΓ. Να επισκευαστούν ή να επανατοποθετηθούν πλακάκια όπου χρειάζεται στην αυλή του σχολείου για την πρόληψη ατυχημάτων.  Ιδιαίτερα στην είσοδο όπου τις ημέρες της βροχής λιμνάζουν τα ύδατα στο χώρο προαυλισμού των μικρών μαθητών.

ΙΔ. Να γίνει επισκευή της θύρας εισόδου γιατί έχει φθαρεί το μπετό και φαίνονται τα σίδερα σε σημεία μάλιστα που είναι πάνω από τα κεφάλια των παιδιών και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.

ΙΕ. Να ντυθούν οι κολόνες στήριξης των μπασκετών καθώς και οι τσιμεντένιες κολόνες των προβολέων της αυλής του σχολείου.

ΙΣΤ. Να γίνει αναγόμωση των δύο πυροσβεστήρων οροφής στο καυστήρα και στη δεξαμενή πετρελαίου.

·         Προκειμένου να ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος χωρίς προβλήματα παρακαλούμε για τα εξής:

Α.  Άμεση πρόσληψη καθαριστριών και καθαρισμός του σχολείου.

Β. Να υπάρξει μέριμνα ώστε να είναι στη θέση τους οι δύο σχολικοί τροχονόμοι από τη μέρα του αγιασμού. (11/09/2016).

Γ.
1)      Να γίνει παρέμβαση για την ολοκληρωτική αποκομιδή των μπαζών, αφαίρεση των τσιμέντων που προέκυψαν κατά την κατασκευή των βρυσών και καλλωπισμός του χώρου.

2)       Να καθαριστούν όλα τα λούκια, φρεάτια και οι υδρορροές της αυλής (έγινε μόνο σε μία) και των μπαλκονιών από τα φύλλα και τα χώματα (Κίνδυνος πλημμύρας).

3)       Να ελεγχθεί το αλεξικέραυνο του σχολείου.

4)       Να στεγανοποιηθεί ο τοίχος της Β1 τάξης στον 1Ο  όροφο διότι σε κάθε νεροποντή η αίθουσα πλημμυρίζει.  Να γίνει συγκόλληση του σοβατεπί στην Δ2 τάξη.

5)      Να γίνει υδροχρωματισμός εσωτερικά και εξωτερικά του σχολείου.  Εσωτερικά σε ορισμένες αίθουσες εκτός την κακή αισθητική των τοίχων εμφανίζεται μούχλα (Γ2).

6)      Να γίνει διαγράμμιση   της διάβασης πεζών έξω από το σχολείο.

7)       Από κηπουρό:  
Να γίνει καλλωπισμός στους κήπους και το πράσινο του σχολείου. 

8)      Από σιδερά - αλουμινά:  
α. Να ελεγχθούν και να επισκευαστούν όλοι οι μηχανισμοί των αλουμινοπαραθύρων
β. Να κατασκευαστούν και τοποθετηθούν κάγκελα σε τμήμα του τοίχου της αυλής, εκεί που αυτός είναι πολύ χαμηλός (10 μ. Χ 1. 5 μ. περίπου)
γ. Να επισκευαστεί ο σύρτης σε σιδερένια θύρα στην αυλή του σχολείου.
δ. Να αλλαχθεί ή να επισκευασθεί το παράθυρο του κυλικείου.


9)      Εργασίες υδραυλικού

α. Στην είσοδο του σχολείου υπάρχει διαρροή και υπάρχει άμεση ανάγκη
β. Να γίνει έλεγχος στα σώματα των καλοριφέρ, γιατί μερικά δεν θερμαίνουν καθόλου
γ. Να ελεγχθούν και να ρυθμιστούν οι βρύσες και  τα σιφώνια στις τουαλέτες των μαθητών. Να επισκευαστεί το κατασκευαστικό σφάλμα στο κεντρικό φρεάτιο αποχέτευσης των τουαλετών των μαθητών του Σχολείου. (η αποχέτευση γίνεται από την υπερχείλιση-ο μηχανοσίφωνας είναι σκεπασμένος με μπετά).

10)   Εργασίες μαραγκού.

α. Να τοποθετηθεί πόρτα στις τουαλέτες των μαθητών.
β. Να ελεγχθούν όλες οι κλειδαριές στις αίθουσες διδασκαλίας (σε αίθουσα διδασκαλίας οι μαθητές κλειδώθηκαν ευτυχώς … απέξω)

11)   Εργασίες ηλεκτρολόγου

α. Να γίνει ενίσχυση της υπάρχουσας γραμμής ή διαμοιρασμός του ηλεκτρικού φορτίου στα γραφεία εκπαιδευτικών – διευθυντή.
Να επισκευαστούν ή να αντικατασταθούν διακόπτες ή πρίζες στους χώρους του σχολείου, να ελεγχθεί η ασφάλεια των πλαστικών καλυμμάτων των φωτιστικών οροφής.
β. Να αλλαχτούν οι λάμπες σε δύο προβολείς στην αυλή του σχολείου στο χώρο του γηπέδου καλαθοσφαίρισης (απαραίτητος καλαθοφόρος).
γ. Να γίνει αλλαγή καμένων λαμπτήρων φωτισμού.
γ. Να γίνει ρύθμιση της τρέχουσας ώρας στο ηλεκτρικό κουδούνι
δ. Να επισκευαστεί το κουδούνι εισόδου
ε. Να γίνει ρύθμιση της ώρας φωτισμού των εξωτερικών προβολέων

12)    Εργασίες καυστηρατζή

Να γίνει σέρβις στον καυστήρα του λεβητοστασίου





Ο Διευθυντής του Σχολείου



ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου